torsdag 6. september 2012

Har du hørt? Pat Metheny Trio Live


Når en først er inne på gitarister i jazzsammenheng skal det godt gjøres å komme utenom Pat Metheny. Riktignok er det nok ganske ulike syn på hvor viktig han er, men ingen kan ta fra han en imponerende rekke utgivelser  sammen med svært mange andre topp jazzmusikere. Det er da også egentlig helt umulig å plukke ut en enkelt plate, i morgen ville jeg derfor antakelig ha valgt en annen enn den jeg valgte nå...

Jeg 'oppdaget' Pat Metheny  i 1979 da  han utga 'American Garage', en ganske rockete sak i slekt med Weather Report, som var store da. Siden har jeg prøvd å følge sånn noenlunde med, dvs jeg har sakaffet meg de albumene som virker mest interessante, og på en måte skummet fløten.

Konstellasjonen her, med Larry Grenadier på bass og Bill Stewart på slagverk, stod bak 'trio 99',som de så dro på turné med og som fødte denne strålende konsertplaten, utgitt i 2000. Det er en dobbel cd med materiale fra ulike epoker i| Methenys karriere, pluss en versjon av John Coltranes 'Giant Steps'. Trioen har forøvrig hatt mange konserter også senere, bildet under er fra en konsert i Barcelona i 2011.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar