onsdag 20. juni 2012

Smith: Banga
Cd eller bok? Har du lagt merke til hvordan cd-er i et økende antall blir forkledd som en bok? Ja, selv om en utgivelse som dette ser ut som en bok, oppleves som en bok og kan leses som en bok (riktignok temmelig tynn, men ikke tynnere enn noen 'virkelige'bøker), så er det vel strengt tatt en cd, fordi musikken som befinner seg på den cd-en som en næmest må gå på leit for å finne, utvilsomt er utgangspunktet for utgivelsen. Eller bør en kanskje se forbi dette også, siden Patti Smith ved flere anledninger har understreket at teksten er det sentrale for henne. Egentlig er det vel da en diktsamling utgitt som cd i skikkelse av en bok.....

En spennende ny utgivelse fra Patti Smith er det iallefall, selv om jeg etter noen gjennomlyttinger ikke får tak på alt og tenker at den er ujevn og at hun har gitt ut bedre før ( kan vel knapt forvente at hun vil overgå debutplaten 'Horses').
'Banga' er en hund i kultromanen Mesteren og Margarita av Michael Bulgakov, som Patti Smith forteller gjorde et voldsomt inntrykk på henne. Og på selveste sankthansaftenen har vi henne på scenen her i Bergen, jeg gleder meg voldsomt!

2 kommentarer:

  1. Se flere optagelser med Patti Smith på årets Louisiana Literature i Danmark her: http://channel.louisiana.dk/search/content/patti%20smith
    Det var en fantastisk oplevelse at være der!

    SvarSlett
  2. Takk for tipset Michael, skal nok sjekke dette. Hun holdt ellers en stråelende konsert her i Bergen,sist sommer eneste feilen var at den var litt kort!

    SvarSlett