mandag 2. april 2012

Påskelektyre

Bokvennen, Vinduet og Vagant er alle ute med første nummer for året nå til påske, med mye spennende stoff etter det jeg har fått med meg etter å ha kjøpt de i formiddag. Ja, for oss litterturinteresserte er jeg sikker på at alle tre er langt mer spennende enn en middels krimfortelling.

Vagant gir denne gangen ut et temanummer om menneskets forhold til teknologien, pussig nok med mye stoff rundt den boken jeg holder på med; Gunnsteins Bakke 'Maud og Aud'. Vinduet har flere tekster om Knausgårds kamp i seks deler, mens Bokvennen i lederen karakteriserer dette nummeret som 'uregjerlig og sprikende,,', men har nå like fullt et tyngdepunkt i Strindberg. Både Bokvennen og Vagant har mye stoff om Stig Sæterbakken, mens Vinduet ser ut til å forbigå hans død i stillhet.

Magasinene er lekrere enn noensinne, og du får alle tre til samme pris som en innbundet (krim)roman.

Ellers pakker jeg med meg litt ulike bøker til mitt hytte-eksil nå i påsken, skal komme tilbake til hva som blir lest! Hva leser så du i påsken, kjære leser?

5 kommentarer:

 1. God påske! Her i junaiten har folk nesten ikke ferie, de jobber og jobber. Nesten ingen har påskeferie, og det eneste som minner om påske er noen sjokoladeegg fylt med peanøttsmør man kan få kjøpt på supern. Og selvsagt de nesten avblomstrede påskeliljene i hagene rundt omkring. Jeg har bestilt en liten bokpakke fra Amazon, pluss vært på en uavhenging liten bokhandel og funnet et par spennende titler. Kos deg i påskefjellet - må innrømme at jeg ikke hadde hatt noe i mot en god, norsk påske!

  SvarSlett
 2. Måtte le litt når jeg så dette. Hadde akkurat tenkt å skrive et innlegg selv om at for meg blir det ingen påskekrim, bare påskemagasiner i år. Har foreløpig bladd gjennom og lest noen artikler i både Vagant og Bokvennen. Jeg er abbonnent på Vinduet, men det har ikke kommet i postkassa mi. Jeg mistenker at mailen jeg sendte med adresseforandring ikke er registrert. I tillegg har jeg også kjøpt Paris Review og forrige nummer av Granta, begge magasiner som er nye for meg, så jeg mangler ikke lesestoff for fem fridager. Men noen hyttetur blir det ikke på meg i år.

  SvarSlett
 3. God påske til deg også! Misunner deg å kunne reise på hytta. Skulle jeg også gjerne ha gjort. Ikke for å gå på ski, men for å sitte ved peisen med cognac & bok, mens vinden ulte utenfor. Skulle ikke ha rørt meg av flekken, annet enn for å legge på en ny vedkubbe i ny og ne.
  Påskelektyren er ennå ikke bestemt. Det er faktisk veldig væravhengig...

  SvarSlett
 4. God påske til dere også! Den synes jo å være mager i USA, bortsett fra de påskeeggene da, æsj. (Og jeg som engang likte peanøttsmør!) Artig at du blir nevnt i siste Vagant Elisabth, du har selvsagt sett det? Mitt hytteopplegg er ikke så fjernt fra dine fabuleringer Geir, men jeg har tenkt å kløyve noe ved med tanke på framtiden!

  SvarSlett
 5. Ja, jeg så det. Smått surrealistisk følelse og veldig overraskende må jeg si, selv om det bare var i en bisetning. Tenker ikke alltid over at blogging er en offentlig handling og plukkes opp på den måten.
  God påske, både for lesing og vedkløyving!

  SvarSlett