mandag 30. januar 2012

Treme

Jeg har nettopp sett ferdig første sesong av denne fjernsynsserien på DVD, og synes den er så litterær, i den forstand at den forteller en god historie på fortreffelig vis, at jeg gjerne vil legge inn en anbefaling. NRK har også sendt den, men da til et ganske ugunstig tidspunkt for de fleste (svært seint) og med minimal forhåndsreklame.

Det foregår i New Orleans, hovedsaklig i bydelen Treme, og serien begynner tre måneder etter Katarinas herjinger. Det mangler ikke på utfordringer for å få etablert en hverdag igjen, noe som gir en egen dynamikk til historien. De mange fargerike karaktererene og en fantastisk miljøskildring gjør dette til strålende underholdning.

For de som måtte kjenne serien The Wire, og vet hva den står for, gir det mening at jeg forteller at den samme gruppen står bak Treme. Etter det jeg har lest er sesong to nettopp vist i USA, mens sesong tre spilles inn og fjerde og siste sesong er under planlegging. Jeg gleder meg til fortsettelsen!

3 kommentarer:

  1. Hei Torbjørn! Jeg er helt enig med deg i at dette er en fabelaktig TV-serie. Musikken, karakterene, historien. Den er utrolig bra og jeg gleder meg til fortsettelsen! Hilsen Ingrid

    SvarSlett
  2. Takk for godt tips! Er det skummelt? Type mye vold? The Wire er litt heftig for meg skjønner du. :o)

    SvarSlett
  3. Kan berolige deg med at det er lite vold, ja, faktisk nesten ingenting med tanke på at dette er en amerikansk serie!

    SvarSlett