fredag 14. oktober 2011

Gengangere på Den Nationale Scene

Det er en tett og god oppsetning en kan se her i Bergen nå av dette, da det kom ut, så beryktede drama. Det er bare å gi seg over nok en gang til Ibsens mesterlige evne til fortetting og konsentrasjon, noe denne oppsetningen undrestreker ved å framføre stykket uten pause - et heldig grep.

De fem rollene blir alle godt ivaretatt, men jeg ble kanskje aller mest imponert av Sverre Røssumoen, som spiller Pastor Manders, i sin tid nærmest en slags talsmann for dem som lot seg forferde, i dag lett en komisk skikkelse og lite annet der han skal bevege seg mellom påtatt moral og grenseløs naivitet. Røssumoen gir troverdighet til denne vanskelige figuren, og resten av ensemblet føler godt opp og sørger for at dette blir den tette, fine forestillingen det er.

Slutten av stykket er nennsomt endret, og det fungerer greit selv om jeg lurte litt på om det ble vel mye til et innlegg i debatten rundt aktiv dødshjelp. Det er vel verdt å se denne oppsetningen om en har en ledig kveld i Bergen i nærmeste framtid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar