mandag 29. november 2010

Marit Bjørgen, eller: vi og verden der ute.

Marit Bjørgen hadde suksess i helgen, og jeg ble bekymret. Nei, ikke over hennes prestasjoner, alle norske sportsutøvere er selvsagt prektige og iallfall dopingfrie, og kjemper en heroisk kamp mot uredelige russere og finner og..Nåvel, dette vet vi, men hvordan får vi vite det? Da jeg slo på radioen i går, søndag 29.11.kl 11 for å høre nytt fra den verden vi nå en gang bor i, var det første nyhetsinnslaget at MB hadde vunnet et skirenn. Hallo: nytt fra allmennkringkastingen? Det er så selvgodt at å være flau og pinlig berørt ikke rekker opp til knehasene engang: se vi har ingen klær på, vi tror bare vi er så rike, men egentlig er vi åndelig nakne, bortsett fra et ynkelig ukeblad over det mest intime.

Hvilken lise for sjelen var det ikke å komme på en god, gammeldags basar noen timer senere, der sangkoret 'Lyderhorn' solgte lodd mm for å gi nok en gave til landsbyen Botshabelo utenfor Johannesburg i Sør-Afrika.(Les selv mer her)

Med masse varme, humor ('Nå har vi bare 27 par sokker igjen folkens') og flott sang gir dette korets medlemmer med støttespillere av seg selv for å hjelpe fattige, AIDS-syke barn og voksne, slik de har gjort i årevis. Årets basar, som forøvrig bare er en liten del av hjelpearbeidet deres, ble betegnet som svært vellykket. Hva de fikk inn? La meg tippe ca halvparten av Marit  Bjørgens seiersbonus i går..

2 kommentarer: