fredag 25. oktober 2013

Drømmen om 60-tallet: The Rolling Stones

The Rolling Stones er selvsagt like viktige som the Beatles når vi ser på sekstitallet, men imaget skilte. Mens Beatles oppførte seg sømmelig utad til iallfall midt i tiåret , hadde Stones i Andrew Oldham, en manager som klart så at hans gutter burde framstå som noe helt annet enn Beatles, og det gjorde de best (og enklest?) ved å opptre mest mulig som gatens skrekk. Derfor ba han dem alle urinere oppetter et gjerde en  gang da han var sikker på at noen journalister like ved ville sørge for å få det på trykk og dermed være med på å bygge imaget deres!

Her er mine tre favorittallbum av Stones fra 60-tallet:

(66)
Med bl.a. Under My Thumb, Mothers's Little Helper og Lady JaneBeggars Banquet ( 68), med bl.a  Sympathy for rhe Devil,  No Expectations og Salt of the Earth.


Med bl.a.  Gimme Shelter, You Cant Always Get What You Want og Midnight Rambler.(69)

Hvem klarer følgende spørsmål:
1) Brian Jones dør under innspillingen av et av disse albumene, hvilket?
2) Hva het han som overtok for han i bandet? (Egentlig før Jones døde)
3) Ett av disse tre omslagene var i mange år erstattet med ett hvitt omslag der bare bandets og albumets navr var påført, hvilket? OG hvorfor?
4) Hvilket av disse tre albumene var det første de ga ut der alle  låtene var signert Jagger/Richards?
5) NB LITTERÆR OPPGAVE: Åpningslåten på Beggars Banquet heter Sympathy for the Devil og den skal være sterkt inspirert av en velkjent russisk roman, men hvilken?!

SEND SVAR til thauke2@online.no innen mandag 28.10 kl 2359.

1 kommentar:

  1. Anders Haagensli ble den suverene vinner av Stoneskvissen (ingen over, ingen ved siden), og vant selvsagt hovedgevinsten;å lage kviss til en annen anledning. Trøstepremien, to billetter til Stones i London 2014, beholder jeg selv!

    SvarSlett