mandag 12. august 2013

Jason: Athos i Amerika


Det er vel etterhvert godt kjent at Jason er et stort navn i tegneserieverdenen, men her i hjemlandet slår han øyensynlig ikke så godt an. Jeg tipper det skyldes både generelt mindre interesse for tegneserier enn i en del andre land og det faktum at Jason er noe helt annet enn det vi vanligvis forbinder med denne sjangeren.

Jason, eller John Arne Særerøy, har i mange år nå tegnet sine litt snodige figurer, en blanding av mennesker og dyr, i en sterkt stilisert utgave av vår verden. Så vidt jeg kan se, med tonnevis av tegneserier gjennom ungdomstiden som ballast (det var det vi brukte tid på den gangen vi ikke hadde apper og spill, leste tegneserier altså), så blir både streken og historiene til Jason stadig mer raffinerte.

I fjorårets 'Jason i Amerika', er det samlet syv historier i novelleformat. De er alle høyst lesverdige, men jeg synes også det er en klar stigning, med de beste til slutt. Anbefales, men bare for voksne. Finner grunn til å understreke dette da det ennå synes å være noen som lever i den villfarelse at tegneserier er for barn og ungdom, punktum-

                                                                   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar