lørdag 22. juni 2013

Drømmen om 60-tallet: The Hollies


The Hollies har i utgangspunktet mye til felles med forrige gruppe; Hermans Hermits; De hadde begge base i Manchester, England, de var fem karer, de hadde sin storhetstid på midten av 60-tallet og de var litt for pene  i snittet, både mht klær og oppførsel, til å bli store stjerner.

Musikalsk ligger imidlertid The Hollies lysår i front i mine ører. Det er slik sett ikke noe problem for meg å lytte meg ganske aktivt gjennom denne samlingen, The complete Hollies - April 1963- October 1968, som består av 6 cd-er.( 2 cd-er utgitt som Hermans Hermits Very Best of, er imidlertid en overdose.)
Om en ikke er Hollies ekspert fra før kan en selvsagt bli forledet til å tro at en med denne har skaffet seg den fullstendige samlingen til gruppen, men de har laget nytt materiale helt fram mot vår tid, siste plate (sålangt!) skal ha kommet i 2006.

Et stort, godt låtmateriale var det først og fremst trioen Allen Clarke, Graham Nash og Tony Hicks som stod for, og det er da også deres tid sammen i gruppen som er rammen for denne samlingen. Graham Nash forlot gruppen Høsten 68 og ble som kjent med i noen andre grupper ganske raskt. se her


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar