fredag 28. desember 2012

Ved årsskiftet 2012/13


En god venn, se bildet over (skylder å gjøre oppmerksom på at dette ligger noen år tilbake, nærmere bestemt slutten av 80-tallet, og er tatt ved Universitetet i Kiel), denne vennen  spurte meg nylig om jeg maktet å holde liv i bloggen min. Ja, det var ordene han brukte: 'maktet'...'holde liv'. Det betyr selvsagt at han ser godt hvordan Parkinson  invaderer meg mer og mer. Mange dager kan jeg slett ikke skrive, har i grunnen nok med å holde en bok slik at den kan leses.

På denne bakgrunnen forstår du sikkert, kjære leser, at jeg er fornøyd med livet på bloggen, selv om ambisjonsnivået nok på langt nær blir nådd, hverken mht kvalitet eller kvantitet, så er det et slags liv, og jeg innrømmer det gjerne; bloggen er blitt viktig for meg. Jeg får utløp for et visst meddelesesbehov, jeg møter mennesker som deler min begeistring for ordet, og jeg holder litt mer orden på og husker definitivt mer av det jeg leser nå enn, si for fem å siden (bloggen er nå drøyt 3 år gammel, startet opp i oktober 2009).

Hvordan tenker jeg meg så bloggen framover? Jeg fortsetter nok min 'kritiske lystlesing i ymse tekster'  fra ulike steder. I tillegg til vår egen litteratur der jeg synes det er kjekt å få med seg en del nye stemmer, vil jeg fortsatt prøve å få lest litt fra tyskspråklig og kinesisk litteratur, dessuten litt med afrikansk tilknytning, noe som liksom bare vokste fram av seg selv i 2012...(Neida, jeg vet godt hva som forårsaket det, men ingenting er vel som å legge et lite mystisk slør over det en holder på med!?) Når det gjelder 'retrospektivt hjørne', har jeg tenkt å fokusere på 60-tallet. Det er min barndoms tiår (fra 2 til 12 på svidde sykkeldekk),  og det er deilig å være nostalgisk i forhold til den fasen i livet. Det blir nok hovedvekt på musikk, platepresentasjonen blir altså slått sammen med mimringen, og det skulle vel passe fortreffelig  nå som platemediet har begynt å få åndenød. Det er dessuten en ambisjon å lese mer sakprosa, essays ikke minst.

Til slutt kan jeg ikke la være å nevne det store litteraturbloggertreffet i Oslo i høst, utrolig god stemning, og veldig kjekt å hilse på mange fra litteraturens bloggverden.  Det var 50 artige jenter i alle aldre + meg, ganske fantastisk, men også litt overveldende; den ene hanen var i alle fall den første som brøt opp fra middagen. Benytter anledningen til å takke gjengen som stod bak arrangementet: Glimrende påhitt og ditto snekret!


                                      GODT NYTTÅR!

5 kommentarer:

 1. Så leit å lese at du er så hardt plaga av sjukdom. Eg las innleiinga på innlegget ditt med hjarta i halsen og redsle for at dette var eit finaleinnlegg. Og eg pusta letta ut, då du skreiv at du ville skrive vidare. Det gleder meg. Eg gleder meg til å lese deg i 2013 og. Vi treng stemma di, innimellom all kaklinga!

  Godt nytt år!

  SvarSlett
 2. Hadde litt samme følelsen som Bjørg da jeg startet å lese innlegget ditt, og er like glad for at det ikke var avslutningsinnlegget likevel. Jeg leser alle innleggene dine, selv om jeg ikke alltid er like flink til å etterlate meg spor. Du leser mye jeg ikke har hørt om fra før, og det er spennende å bli introdusert for nye stemmer.
  Var for øvrig veldig stas å møte deg på bokbloggertreffet i høst. Takk for en lang og god samtale!

  Godt nytt år, og takk for det gamle!

  SvarSlett
 3. Bjørg og Elisabeth, dere er noen fantastiske damer! Riktig godt nyttår til dere begge to!!!

  SvarSlett
 4. Ble litt skremt jeg også! Du er en av favorittene, både bøkene du skriver om og ikke minst musikken du tipser om! Der har du virkelig bidratt til å utvide den musiske horisonten til en medblogger!
  Godt nyttår til deg, og heldigvis går vi sammen inn i ett nytt, spennende litterært år!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Janicke og riktig godt nyttår til deg også! Kjekt at du synes jeg har noe å bidra med innen musikken også, i 2013 blir det fokus på 60-tallet som nevnt! er ellers stadig like imponert over ditt høye aktivitetsnivå, du må da ha en helt usedvanlig arbeidskapasitet!?

   Slett