fredag 13. juli 2012

Retrospektivt hjørne: Motell

Litteraturtidsskriftet Motell fikk et kort liv, to nummer utgitt i år 2000 var alt. Jeg mener å huske at jeg kjøpte begge numrene hos Tronsmo ved to forskjellige turer til Oslo, og det var vel antakelig ikke tilfeldig, da de to redaktørene (Terje Thorsen og Kyrre Andreassen), såvidt jeg vet, hadde en tilknyning til denne flotte bokhandelen, og at tidskriftet var godt synlig i lokalet av den grunn.

Nå er det ikke hverdagskost at vi får et nytt, ambisiøst litteraturtidsskrift,så det ville selvsagt være på sin plass at alle bokhandlere i landet profilerte det, men slik er ikke verden, og Motell solgte nok for få eksemplarer av de 2000 som var opplaget.

Tidskriftet hadde form og utseende som en bok, så å si uten illustrasjoner på innsiden (med unntak av noen annonser), og hadde en enkel, men smakfull lay-out. De to redaktørene beskriver selv prosjektet som en antologi, da hovedvekten av innholdet er tekster av ulike forfattere, men de har også med presentasjoner og intervjuer som tilsier at også tidsskriftbetegnelsen kan forsvares.

Innholdet er av varierende kvalitet, men her er godbiter i begge numrene som får meg til å tenke at det burde være rom for et slikt skrift i den norske tekstproduksjonen. I det første nummeret er det f.eks en glitrende presentasjon av forfatteren John Fante, skrevet av Frode Grytten. Og i det andre nummeret er hele kapittel to på over tredve sider av Per Pettersons bejublede Ut og stjæle hester gjengitt, antakelig den første offentliggjøringen fra denne sentrale boken i nyere norsk litteratur (utgitt 2003), med andre ord et skup!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar