tirsdag 10. juli 2012

Mantel: Wolf Hall

Det må være noe galt med meg! Denne boken har vunnet priser og folks hjerter, ja, den ble nylig kåret til den nest beste historiske romanen som er skrevet! (Bak 'Krig og fred', om jeg ikke husker helt feil.) Jeg strevde meg gjennom 200 sider og så med gru fram mot de neste 400, så da fant jeg meg heller en annen bok!

Jeg har riktignok aldri hatt så stor sans for sjangeren 'historiske romaner', men jeg har da kommet meg igjennom moen av de 'obligatoriske', som  Kristin Lavransdatter og Egypteren Sinuhe.
Her møtte jeg altså like fullt 'veggen', kanskje fordi jeg vet for lite om tiden (1500-tallet i England med Henrik 8 i fri utfoldelse), men likså mye fordi så mye virker tatt fra vår tid og det hele rett og slett ikke virker troverdig, da heller ikke engasjerer! Jeg er sikker på at mange vil være dypt uenig med meg, så syng ut!

3 kommentarer:

 1. --Interessant. Jeg elsket denne boken, men min bror, som pleier å være min faste 'lesebuddy', kunne som deg ikke fordra den og la den fra seg. Han syns den var helt ulidelig. Merkelig, hva? Det er som du sier noe med at Mantel blander en historisk biografi med det helt moderne. Det funker ikke for alle. En annen ting jeg vet mange har ergret seg over er at den ble skrevet i tredjeperson nå-tid, men det er likevel en slags klaustrofobisk blanding mellom jeg person og tredjeperson. Oppfølgeren er nettopp kommet ut, som du sikkert vet, og jeg syns den også var helt superb. Men skrivestilen er kjempespesiell og flere reagerer på den, så jeg tror du er i godt selskap.

  ---Så bra at du la den fra deg, life is too short, håper du leser noe du liker bedre nå?

  SvarSlett
 2. PS---love your new look!! Kjempeflott :-)

  SvarSlett
 3. Takker for de tilbakemeldingene,alltid greit å vite at en ikke er 'alene' i verden. Nå leser jeg i flere bøker som jeg liker godt, følg med her såkommer det rapport! Når det gjelder bloggens utseende er jeg selv fortsatt ambivalent til disse dynamiske visningene, så det er kjekt å høre at noen synes det er et pluss!

  SvarSlett