søndag 13. november 2011

Fra ukens lesningI fengselet ditt finnes det ikke noe munnspill. Det er forbudt. Det finnes heller ikke noe krabbekjøtt, bare noen stykker svinekjøtt, store som en tommelfingernegl,  to ganger i uken, begravd under klebrige kålblader om onsdagen og flytende ensomt på overflaten av en kålsuppe om lørdagen. Alltid kål. Dampkokt kål, kål stekt i olje. Krydret kål. Marinert kål. Råtten kål. Markspist kål. Kål med sand. Kål med hår fra en eller annen. Kål med rustne spiker. Den evinnelige kålen.
(Fra Herr Muos omreisende divan av Dai Sijie, oversatt fra fransk av Bente Christensen, Gyldendal 2006)

PS Er det noen som kan gå på kinesisk uke på Litteraturhuset for meg?!? Noen ganger skjønner jeg hvorfor folk faktisk liker seg i Oslo!

3 kommentarer:

 1. Det er mange gode grunnar til å trivst i Oslo, ja. Litteraturhuset er ein av dei og denne veka har eit spennande program. Eg har planer om å hangle meg på jobb og sjå kva eg orkar på kveldane. Har eg forresten sagt at eg har begynt på kinesisk-kurs?

  SvarSlett
 2. Du store, så fantastisk - kinesisk-kurs! Du er ikke redd for utfordringer!! Misunner deg litteraturhuset; det er jo fortsatt uklart om vi får en avlegger her i Bergen.

  SvarSlett
 3. For å ikkje ha skryte på meg for mykje, har eg lært å helse på folk, seie kor eg kjem frå, kva språk eg snakkar og å telje til ti. Så det er ikkje veldig avansert foreløpig. Men det ryktest at ein kjem til kort med engelsk i Kina, og vi planlegg ei Kina-reise, så då er det greit med litt enkelt språk til turistbruk i botn. Men det er morsomt å ha noko å strekke seg etter.

  Eg bruker dessverre litteraturhuset alt for lite. Kvardagane går fort, og eg tar meg ofte i å tenke "det må eg få med meg" og så går det i gløymeboka. Men kvar gong eg er der (eller andre stader kor dei tilbyr liknande arrangement) tenker eg at dette gjer eg for sjeldan.

  Det blir spennande å sjå kva det blir til i Bergen. Utan at eg har fulgt debatten, har eg skjønt at det er sterke meininger både for og mot dette.

  SvarSlett