fredag 4. november 2011

Et tungt lass, men et godt lass!

De siste ukene har jeg lest usedvanlig lite, men jeg har like fullt på sett og vis vært mer i kontakt med min egen boksamling en jeg pleier å være. Joda, jeg har flyttet  - omsider. Det har vært en lang prosess, av ulike grunnr som ikke hører hjemme på disse sidene, men nå er jeg den fornøyde innehaver av en leilighet på Landås, i sin tid Bergens første drabantby, nå et rolig boligområde nær Haukeland sykehus og Møllendal gravplass. (Det gjelder å posisjonere seg!) Jeg har langt mindre plass enn før, men det er fornuftig nok når jeg nå bare er alenepappa annenhver uke. Det eneste bekymringsfulle er at en del bøker må stues vekk... De fleste er det heldigvis plass til i det lille biblioteket innenfor stuen, en skikkelig hule der jeg tror jeg snart vil fine leseroen igjen etter hektiske dager.

                                 Utsnitt fra hulen!

Det å flytte på bøkene er så langt fra bare et slit; bøkene må jo ut fra hyllene og inn igjen,  og hele denne prosessen bringer en nær den enkelte bok, slik at mer enn bare ryggen kommer fram, med kjære gjensyn og enkelte overraskelser som resultat, og i mange tilfeller en taus, men tydelig, invitasjon til å bla og til og med lese litt, selv om en altså har ørten punkter igjen på dagens program for å slippe å drukne i pappkartonger i ytterligere flere dager. Og ja, det blir godt å bli ferdig snart.

7 kommentarer:

 1. Selv om jeg bare har flyttet selve bokhyllene (ommøblert), samt flyttet tømt den ene bokhyllen forrige uke (fordi TV'en er kbolet i veggen bak nevnte hylle), så er det alltid en spesiell opplevelse å ta frem bøkene fra bokhyllen. Kansje man egentlig burde organisere den litt oftere?

  SvarSlett
 2. Ser ut som en riktig fin samling. Og i BBB-reoler!

  SvarSlett
 3. Det blir ei bra lesehule, det der. Godt å vere ferdig med flyttinga, vil eg tru. Slikt er alltid slitsomt.

  Mine bøker har budd i pappesker sidan forrige flytting i 2006 (viss eg ser vekk i frå alle bokstablane som ligg og sleng rundt omkring). Eg gleder meg veldig til å snart kunne pakke dei opp og over i bokhyller, slik at dei får den plassen dei fortener i rommet.

  SvarSlett
 4. Tror forresten at de gamle BBB-reolene er langt mer solide enn hva mine Billy-bokhyller er. Nå har jeg flyttet på mine hyller noen ganger, og det liker de dårlig. Blir så skakke og rare av det.
  Vi har tross alt ikke med godt gammalt møbelhåndverk å gjøre, men sponplater fra IKEA.

  SvarSlett
 5. Jeg er ikke bare fornøyd med BBB-reolene mine; har fra to ulike generasjoner og de er ikke fullt kompatible, slik de burde være, må trikse litt med skruefester ol. Da jeg nå skulle flytte tenkte jeg å bestille litt mer, men oppdaget da at det er slutt på den bredeste typen som jeg har i nederste del, så det ville bli rart. Skuffende!

  SvarSlett
 6. Så hyggellig du har det - og i et koselig område i Bergen!!
  Jeg har også en tommel opp for BBB. Da vi kjøpte våre var det en kjempeinvestering og vi følte at vi var ordentlig voksne. Baby og BBB. Jeg er litt hekta på gode, klassiske lesestoler som man synker ned i og kelimtepper på gulvet - og BBB som prikken over i'en. Og alle bøkene i hyllene selvsagt :-) Det gode liv (på Landås)

  SvarSlett
 7. Gratulerer med ny leilighet og velkommen til Landås!

  SvarSlett