torsdag 6. januar 2011

Spence og Chin: Kinas århundre

Denne boken i stort format er en flott innføring i nyere kinesisk historie, dvs fra 1870-tallet og fram til 1990-tallet, ( boken utkom i 96).  Den inneholder 12 kapitler som gir en grei gjennomgang av sentrale hendelser, personer og forhold (visste du f.eks at den vestlige innflytelsen på det kinesiske samfunnet var betydelig på 1930-tallet?), men først og fremst er det et rikt billedmateriale som imponerer. Forfatterne har selv vært billedredaksjon, og har utvilsomt gjort et stort stykke arbeid for å få samlet inn alt, skal en dømme etter den lange takkelisten over alle som har  hjulpet dem i innsamllingen. Boken må være nærmest uunnværlig for alle med interesse for utviklingen av det kinesiske samfunnet. Oversettelse til norsk er ved Isak Rogde, og det borger for kvalitet, ikke sant, kjære leser?

4 kommentarer:

 1. Så spennende! Jeg var på jakt etter en sånn bok for noen år siden, og endte med et par (engelskspråklige) bøker om kinesisk historie som jeg aldri kom så langt som å fullføre. Jeg gikk helt ærlig helt i surr i årstall og keisere og byer og dynastier. Jeg kunne virkelig ha tenkt meg å bla litt i denne!

  SvarSlett
 2. Både bibliotek og antikvariat kan forhåpentligvvis hjelpe- Jeg kjøpte den selv på et antikvariat for noen år siden.

  SvarSlett
 3. Spennende med Kina. Kan tenke meg at dette er en flott bok.

  SvarSlett
 4. Eg sitt og les om buddhismen for tida, og blei også veldig overraska over kor stor den vestlege påverkninga var på Kina før andre verdskrigen. Det var heilt ukjend for meg, og eg skjønner jo at Kina er eit land eg kan alt for lite om. Spennande med historien. (Eg bruker forresten ofte samledatabasen antikvariat.net når eg leiter etter gamle bøker).

  SvarSlett