torsdag 7. oktober 2010

Nobelprisen i litteratur 2010

Så har vel komiteen bak denne prisen også i år klart å overraske, denne gangen ved å gi prisen til en verdenskjent, anerkjent forfatter, noe som selvsagt ikke burde være egnet til forundring, men fordi  det bryter med en tendens vi har sett i de senere årene, der mange relativt ukjente forfattere har fått prisen, likevel gjør det. Jeg har da heller ikke sett Llosas navn på noen av de mange favorittlistene som har versert i det siste.

Av de få bøkene jeg har lest av denne peruvianske skribenten, som faktisk var en god nummer  to i presidentvalget for noen år siden, er det Dommedagskrigen som står fram som det store episke verrket det er, vel verdt å lese.

2 kommentarer:

  1. Jeg har ikke lest noe av han. Kjenner selvsagt navnet og vet litt om han, men han er ikke en jeg har lest. Litt skuffet over at det ikke ble en av favorittene mine (Murakami, Fosse, Auster - i den gaten), men jeg får vel lese han - og da følger jeg din anbefaling.
    Hjertelig hilsen - denne gangen fra selveste byen, Bergen!

    SvarSlett
  2. Hyggelig at du vil følge min anbefaling, som tør være ganske seif, men like fullt basert på et tynt grunnlag...
    Så du er i hjembyen! hadde vært artig med en liten prat, eller hva? jeg skal faktisk til Oslo på søndag og er ganske opptatt lørdag, men kan klare en kaffe fredag i totiden - om du har tid og lyst.

    SvarSlett