onsdag 15. september 2010

Christensen: Arne Anka del 8: Rapport från kriget

Det er bare å konstatere, om enn med forbløffelse, at Arne Anka, elller Arne And som han kalles her på berget, er tilbake i fin form. Vi snakker tross alt om Donalds svarteste fetter, som ikke ser mye mening i hverdagen om den ikke inneholder et pub-besøk eller flere.

Disneykonsernet prøvde å stoppe han for en tid tilbake fordi det mente Arne brakte Donaldfiguren i vanry ved at han er så lik ytre sett, men full i demoner på det indre planet. Christensen parerte fint ved bl.a å utstyre Arne med et løsnebb, og dette synes han nok fortjener å bli husket - det dukker iallfall opp her også i noen striper. Stripene veksler med lengre, mer forseggjorte historier, der det er lagt stor vekt på miljøkoloritten, med minutiøse tegninger av gatemiljø - samvittighetsfull gjengivelse av utsnitt fra Stockholm, tror jeg. (En som hørte C holde foredrag på årets Raptusfestval sist helg fortalte at C var opptatt av denne fotografiske tilnærmingen til miljø)

Det er vel verdt å stifte bekjentskap med denne anarkistiske fetteren til  Donald, kjære leser, men vær forberedt på svingslag i alle retninger!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar