lørdag 7. september 2013

Harstad: Darlah

Forfatter: Johan Harstad
Tittel: Darlah
Sjanger; Roman
Forlag: Cappelen/Damm
Utgitt: 2008
376 sider


Denne boken leste jeg med det samme den kom ut, etter tips. Jeg var imponert. Men da det jo faktisk er en bok som først og fremst sikter seg inn mot et ungdomspublikum, har jeg vært spent på reaksjonene fra først stesønnen min, som var ca 14 da han leste den, nå er han 18, og datteren min, som nettopp er ferdig med den, i en alder av 12.

'Actions speak louder than words' heter det, og begge leste denne boken nærmest i ett jafs, noe som tyder på at de absolutt likte den, særlig fordi ingen av dem vanligvis leser mye bøker. (Lese på skjerm gjør de derimot hele tiden og langt mer enn meg...) De bekreftet begge på direkte spørsmål at de syntes boken var spennende, så spennende at den var vanskelig å legge fra seg.

Historien er så fantastisk at den kunne være sann; amerikanske romfartsmyndigheter vil 'gjenoppdage' månen ved å arrangere en ukes tur dit for tre nøye utplukkete fra tre ulike land, og en av de tre blir Mia fra Stavanger. Det blir selvsagt en helt annen tur enn den charterlignende saken arrangørene så for seg, og her ligger også spenningen.

Dette er en usedvanlig god ungdomsroman,så god at de fleste voksne vil kunne glede seg over den også.

2 kommentarer:

  1. Denne har jeg i hylla og har vært lenge nysgjerrig på. Håper jeg får til å lese den i høst. Skvise den inn i den lange skal-lese-lista :)

    SvarSlett
  2. Eg fekk ikkje sove før eg hadde lese denne ferdig. Eg var mektig imponert. Det er sjeldan eg blir så redd av å lese ei bok, men eg blei skikkeleg sånn Twin Peaks-aktig redd av denne, det er nesten så eg får frysningar når eg ser coveret. Absolutt ei lesaroppleving som kjem til å sitte i lenge.

    SvarSlett