tirsdag 27. august 2013

Ejersbo: Revolution

d
Fortellinger,
300 sider
Utgitt 2009 av Gyldendal (dansk)Dette ble den siste delen jeg leste i Ejersbos Afrikatrilogi: Det spiller i grunnen ikke så stor rolle hvilken rekkefølge en leser bøkene i, og Ejersbo nummererte de slett ikke, like fullt vil jeg hevde at dette er et greiere sted å begynne enn ved Liberty iallfall, som bare ved sitt omfang framstår som  hovedboken. (se her)

I Revolution blir vi introdusert for mange av personene i de to andre bøkene, og ikke minst ser vi sentrale personer i Liberty, framfor alt Christian, fra en annen vinkling enn i hovedboken. Den lengste fortellingen i samlingen, Værtinde, er viktig her, for den handler om Rachel, som Christian er sammen med, og som leserne av Liberty antakelig vil føle mye antipati overfor. Her lærer vi henne å kjenne fra hun drar inn til byen for å tjene sine egne penger til hun blir presset inn i prostitusjon.

Dette er bare en av flere svært sterke fortellinger i denne samlingen, som også , ved siden av Afrika, tar oss med til Grønland, India,  Finland og Italia. Så vidt jeg vet er ikke denne oversatt til norsk, men dansk er da ikke vanskelig, iallfall ikke i skriftlig format? Les denne underholdende samlingen fra Afrikas postkoloniale nære fortid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar