tirsdag 12. februar 2013

Carmona-Alvarez: Og været skiftet og det ble sommer og så videre

Roman
Kolon forlag 2012
233 sider
23.2: Har fått P2s romanpris!

Dette er en dyster roman som det gjør godt å lese! Det er historien til Kari fra Norge og Johnny fra USA. De forelsker seg og får tvillingene Vera og Ann. Den lykkelige lille familien blir brått og brutalt knust i en tragisk ulykke der tvillingene ikke bare blir drept, men fullstendig ødelagt. Mot alle råd insisterer Kari på å se dem en siste gang, noe som blir begynnelsen på en lang vei inn i et personlig mareritt for henne.

De flytter etterhvert til Oslo og får nærmest mirakuløst en ny datter, Marita, men beveger ser ubønnhørlig vekk fra hverandre.Dette er overbevisende og nesten vakkert skildret. Vi lesere er nødt til å få sympati med både Kari og Johnny, selv om det er lett å føle at han lider mest slik det utvikler seg, Samtidig får han kontakt med en kar som åpner musikkens verden for han på en ny måte, og en artist som Bruce Springsteen får en framtredende plass i teksten.

Jeg var veldig lite begeistret for forfatterens forrige roman (se her), men fikk inntrykk av at dette var noe helt annet og er virkelig glad for at jeg derfor ga den en sjanse, det bør du også gjøre, kjære leser!
1 kommentar:

  1. Denen har jeg kjempelyst til å lese. Og enda mere nå, etter å ha lest det du skriver om den!

    SvarSlett