mandag 8. oktober 2012

Melgaard: A New NovelForfatter: Bjarne Melgaard
Tittel: A New Novel
Sjanger: Roman
Forlag: Aschehoug
Utgivelsesår: 2012
Sider: 295

Jeg har mottatt et leseeksemplar fra forlaget.

Bjarne Melgaard er en kjent, nålevende, norsk billedkunstner,i alle fall i andre land og ihvertfall i kunstnerkretser. Antakelig er han mindre kjent blant folk flest her hjemme,og kanskje det er derfor han har valgt å utgi denne boken på engelsk, men altså på et norsk forlag. Samtidig unngår han jo sannsynligvis at  tante Sofie leser den mer enn overfladisk, og kanskje han derfor ikke får et forklaringsproblem overfor alle tante Sofier.

Hans omggangskrets er sikkert de ivrigste leserne, om ikke for annet så for å sjekke om en er med! For her utleveres det til alle kanter, og mens Knausgård med flere har vært beskyldt for navlebeskuing, er det organet  nedenfor navlen som bokstavelig talt er i fokus for oppmerksomheten her, ja,det synes egentlig å være plass til minimalt annet, det er pikken som er livets mål og mening.

              'What he likes most about Pete: his big black cock.
                 What he likes to talk about most with Pete: his big black cock.
                  What he find inspiring about Pete: his big black cock.
                   What he thinks is Pete's greatest quality: his big black cock.
                     (Melgaard s 35)

Miljøet jeg-fortelleren (Jeg må innrømme at jeg holdt på å skrive 'Melgaard') beskriver er ekstremt sjekkete, det er mye ubeskyttet sex med spørsmålet 'What's your status?' , (Hiv.positiv eller negativ) hengende i luften til godt ut i eller til og med etter gjennomført akt. Denne selvdestruktive atferden er muligens det mest interessante aspektet ved teksten.

I rettferdighetens navn skal det nevnes at det innimellom komrmer noen tankedrypp fra det andre hodet også, du vet der hvor hjernen sitter, men det er liksom ikke det samme engasjementet da! Melgaard kan også komponere en tekst,og billedkunstneren er også noe til stede, f.eks ved diskre fargebruk og varierende skriftstørrelse.

Boken må være den perfekte julepresang til dem som strever med å flagge sine homodrømmer, men for oss som ikke har slike drømmer er boken som et tidligere nevnt organ langt opp dit hvor solen aldri skinner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar