fredag 3. august 2012

Draper: A Brief History of Album Covers


For de som måtte følge spalten 'Har du hørt?' vil det kanskje fortone seg litt underlig at jeg her og nå presenterer en bok med mer eller mindre kjente plateomslag, hovedsaklig fra rocken, da jeg i det siste har vært mest opptatt av jazz, men det er selvsagt ingen motsetning her da det egentlig bare finnes to kategorier (gjelder også bøker) godt og dårlig.

Her er det altså den visutelle siden det fokuseres på, gjennom  173 eksempler fra 1956 til 2006, igjen et tegn på at rocken er ugangspunktet og at boken kan fungere som en slags oppsummering av de femti første årene mht rockens visuelle uttykk. Hovedvekten ligger veldig tydelig på 70-tallet, la oss tippe at redaktøren vokste opp da... Utvalget må selvsagt bli subjektivt, men jeg kan ikke si at det er så mange spesielle merkesteiner jeg savner, Jimmy Hendrix 'Electric Ladyland 'burde det likefullt vært plass til.

Boken er litt større enn en cd, og vi blir i enkelte eksempler brutalt påminnet hvor mye flottere et godt omslag kommer til sin rett på et lpomslag enn på en cd. Boken er artig  for alle som har likt å bla i platebunker! Den viktigste innvendingen er at omtalene gjennomgående er så korte at de avsluttes idet de begynner å bli interessante.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar